Rökgaskylare

Rökgaskylaren är i ett utförande som utvecklats för MITABs ugnar.
Vid dimensionering av kylaren har kalkylerat med hög ”sotfaktor” för att kylaren ej skall vara känslig för sotbeläggningar
– rökgaskylaren är med andra ord överdimensionerad för säker ostörd drift.

Kylaren är av typ ”tubkylare i tre svep med vändkammare”. De tre svepen i kombination med vändkammrarna reducerar risken för att en gnista skall kunna passera vidare till filterutrustningen.

Rökgaskýlaren är utsrustad med automatisk tryckluftssotning. Sotning sker helt automatiskt varje kväll efter dagens kremationer. Sotet som avskiljs från rökgaskylaren vid autosotning fångas upp i filtret och förs sedermera till avfallsbehållaren.

Rökgaskylaren är också försedd med dubbelt inbyggt styrt effektregleringsspjäll för att kunna vidmakthålla, i stort, konstant rökgastemperatur efter kylaren trots stor variation på ingående effekt. Viktig funktion att för att få kontroll på driftsförutsättningar för filterenheten.

Mitab dimensionera för låga tryckfall för att anläggningarna skall arbeta ”lätt” vilket medför bättre livslängd och angenämare miljö.

Installationer kan även utföras med återvärmning av rökgaser.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK